Facebook reklam kampanyalarınız iyi performans gösteriyor olabilir. Daha fazla verim elde etmek için Facebook reklam bütçesini arttırmak isteyebilirsiniz. Fakat bu aşamada dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Bu makalede bu 6 önemli husustan bahsedeceğim.
Facebook Reklam Bütçesini Aşamalı Arttırın
Facebook ‘ta herhangi bir reklam kampanyası yarattığınızı düşünelim. Kampanyanızı yaklaşık bir hafta izlediniz. Reklam setleriniz öğrenme aşamasından çıktı. Yüksek verim almaya başladınız. Aktif olarak devam eden kampanyanız birkaç haftadır verimli şekilde devam ediyor. ROAS değerleriniz yüksek ve BGBM (1000 Gösterim başı maliyetiniz) düşük ilerliyor. Bu yüzden çalışan kampanyanızdan daha fazla müşteri elde etmek istersiniz.
Aynı maliyetlerde daha fazla bütçeyle daha fazla müşteri elde etmek oldukça iyi bir fikirdir. Ve çok mantıklıdır. Fakat agresif şekilde bütçenizi aniden arttırmak kampanyanızın optimizasyonunu bozabilir. Dikey olarak ölçeklendirme yaparken dikkatli adım atın. Facebook reklam bütçesini yavaş yavaş arttırın. Bu oran haftada %10-20 arasında olabilir.
Kampanyanızın içinde birden fazla reklam seti bulunuyorsa ayrı ayrı bütçe belirlemek isteyebilirsiniz. Bu yöntem ile hedef kitlenize ulaşmak için ne kadar harcama yaptığınızı daha sağlıklı şekilde görmenizi sağlar. Fakat bu yöntem her zaman başarılı bir kampanya yönetimini getirmeyebilir. Bu da sonuçlar için daha fazla maliyete girebileceğiniz anlamı taşır.
Daha fazla verim elde etmek ve kampanyanızın verimini arttırmak için Kampanya Bütçe Optimizasyonu seçeneğini kullanın. Kampanya düzeyinde optimizasyon yaptığınızda Facebook reklam bütçesinin nasıl dağıtılacağını algoritmaya bırakmış olursunuz. Facebook bu şekilde düşük performanslı reklam setine daha az bütçe, yüksek performanslı reklam setine yüksek bütçe ayırır. Bu ayarı kampanyanıza uygulamak için Kampanya Bütçe Optimizasyonuna gidin. Bütçeyi girin. Anahtarı açık hale getirin. En iyi sonuçları elde etmek için kontrolü Facebook ’a bırakarak Kampanya Bütçe Optimizasyonunu kullanın.
Kampanya Bütçe Optimizasyonunu Funnel ‘da kesinlikle uygulamanızı tavsiye ederim. Funnel ‘da bütçeyi farkındalık basamağında 6 birim, ilgi basamağında 3 birim satış basamağında 1 birim ayırabilirsiniz.
Facebook Kampanya Bütçe Optimizasyonun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Kampanya Bütçe Optimizasyonu Nasıl Çalışır?
Örneğin kampanyanızda üç tane reklam seti bulunuyor. Kampanya bütçe optimizasyonu kullanmadan Facebook reklam bütçesini reklam seti düzeyinde ayarlarsanız reklam setlerine eşit bütçe ayıracaktır. Verimsiz reklam setinde de eşit harcayacağı için daha çok verim alınan setteki reklam daha az gösterilecek verim düşecektir.
Fakat bütçe dağılımını kampanya bütçe optimizasyonu ile yaparsanız, Facebook 60$ verdiğiniz bütçeyi en çok dönüşüm olan reklam setine harcayacaktır. Bu da dönüşüm sayısını arttıracaktır.
Reklam Tekliflerinizi Manuel Olarak Belirleyin
Facebook kampanyalarında reklam bütçesini kampanya bütçe optimizasyonu ile otomatikleştirin. Bu yöntem genellikle iyi performans verir. Algoritmaya güvendiğimiz için Facebook reklam bütçesini en iyi şekilde kullanır. Fakat maliyetleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilmek istiyorsanız manuel olarak değiştirmeniz gerekir.
TEKLİF SINIRI
Teklif üst sınırı stratejisi ile reklam kampanyalarınızda açık arttırmada harcamak istediğiniz Facebook reklam bütçesini maksimum tutarını siz belirlersiniz. Reklam maliyetleri üzerinde kontrol sizin elinizdedir. Eğer daha önceden reklam vermişseniz ve tekliflerinizi nasıl belirleyeceğinizi biliyorsanız en iyi sonucu verir. Fakat bu yöntemi sık sık kontrol etmeniz gerekir.
MİNİMUM ROAS
Minimum ROAS teklif stratejisi dönüşüm oranlarını tahmin etmek ve maliyetleri hesaplamak için kullanılacak çok fazla veriye sahip olduğunuzda en iyi sonucu verir. Sık sık teklif kontrol edin.
Facebook reklam bütçesini en iyi şekilde kullanarak en çok verimi almaya çalışıyorsanız https://www.oldnuvecore.nuvecore.com/ ile iletişime geçebilirsiniz.